SUPpen in de winter periode

SUPpen in de winter periode

Is SUPpen alleen een zomersport? Zeker niet! Persoonlijk vind ik SUPpen in de winter periode zelfs het fijnste. De lage zon en vooral de rust op het water is echt heerlijk. Natuurlijk kan het koud zijn en moet je wel wat voorzorgsmaatregelen nemen. Maar eenmaal op het water is het echt genieten! Een paar puntjes van aandacht:

Route

Pas je route aan de omstandigheden aan als je gaat SUPpen in de winter. Op een meer is de kans om te water te gaan natuurlijk vele malen groter dan in een slootje. En je bent ook niet zomaar aan de kant. Dus ga niet het meer op. Tenzij je heel erg zeker bent van je zaak en je een drysuit of wetsuit aan hebt. Ook zou ik geen grote ronde door de polder afraden. Als je te water gaat duurt het lang voor je weer bij je auto bent en droge kleding aan hebt. Liever meerdere kleine rondjes dus.

Kleding

Pas je kleding aan de route en omstandigheden aan. Zelfs in de winter kun je SUPpen in hardloop kleding. Maar als je te water gaat ben je natuurlijk de sjaak. Een wetsuit of een drysuit is natuurlijk ook een optie. Meer vóór en nadelen van de verschillende kleding keuzes lees je in dit artikel over SUPkleding in de winter.

Stay connected als je gaat SUPpen in de winter

Zorg ervoor dat anderen weten waar je gaat SUPpen. Natuurlijk door ze te vertellen waar je gaat SUPpen. Maar het is ook niet verkeerd om je telefoon mee te nemen (in een waterdicht hoesje). Ten eerste kun je dan bellen als er iets is. Maar je kunt via WhatsApp of Zoek mijn iPhone ook instellen dat anderen precies kunnen zien waar je bent.

Kies je dag

Natuurlijk is niet elke dag even fijn om te SUPpen. Qua regen niet, qua temperatuur niet en qua wind ook niet. Kies dus een dag die er goed uitziet qua weer. Ver vooruit plannen is dan lastig.. want de kans dat een voorspelling precies uitkomt die 7 dagen eerder is gemaakt.. is klein.

Liever kort en intensief SUPpen in de winter

Al is het nog zo heerlijk in de winter periode; de lange tochten zou ik toch bewaren voor de zomer periode. Liever even kort en intensief en daarna.. lekker aan de warme chocolademelk. Wist je dat dat de perfecte herstel drank is? Wel zonder alcohol natuurlijk 😉

Veel SUP plezier!

Scroll naar boven